HLR Kurs Stockholm

-

För dig som går en HLR Kurs hos oss i Stockholm kommer vi att erbjuda er grundläggande kunskaper kring hjärt-lungräddning för både vuxna och barn. Dessutom erbjuder vi utbildningar i hur man använder en hjärtstartare. Alla kan ha användning utav våra kurser i olika sammanhang och miljöer, och rekommenderas starkt för både gruppträningar för företagsgrupper eller team - oavsett bransch.

HLR Kurs i Stockholm

Välkommen till Stockholms bästa HLR Kurs där du kan lära dig att rädda liv.

Har ni bestämt er för att gå på en HLR Kurs i Stockholm? Då har ni kommit helt rätt! Våra instruktörer på HLR-Gruppen består av brandmän med flera års erfarenhet inom hjärt-lungräddning. Att utföra hjärt-lungräddning på ett korrekt sätt på den person som har drabbats av plötsligt hjärtstopp kan vara skillnaden mellan liv och död. Därför rekommenderar vi på HLR-Gruppen att så många som möjligt erhåller kunskapen att kunna agera ifall hjärtstopp eller en annan olycka uppstår, genom att gå en HLR Kurs med erfarna instruktörer.

Därför ska du gå en HLR kurs

En HLR kurs i kombination med en hjärtstartare ökar chanserna markant för att en person som drabbas av hjärtstopp överlever. En korrekt utförd hjärt-lungräddning kan som sagt vara skillnaden på liv och död. Men det handlar också till stor del om att våga göra något, i en situation som är bland det mest stressade och pressade en person kan hamna i. Det kan inte bli mycket värre än att se att någon falla ihop och hålla på att förlora livet. Att veta vad som krävs i en sådan situation och ha tryggheten från en HLR kurs i ryggen, kan vara det som avgör om du vågar agera i situationen.

70% överlever med hjärtstartare

Genom att påbörja hjärt-lungräddning på en person och använda sig av en hjärtstartare ökar chansen att överleva från 5-7% till 70%. Det betyder att du genom att veta vad som kännetecknar ett hjärtstopp och snabbt agerar utifrån situationen, kan du med andra ord se till att personen överlever hjärtstoppet. Det är vanligare att personer dör av hjärtstopp än som följd av trafikolyckor och bränder, det är med andra ord betydelsefull kunskap att ha.

 

Därför rekommenderar vi så klart en HLR Kurs i Stockholm där hantering av hjärtstartare ingår.

Utbildning med hjärtstartare
HLR gruppen logo

HLR Kurs på högsta nivå.

Genom att gå våra HLR Kurser instruerar vi för er tekniken och konsten att få ett hjärta att slå normalt igen, både genom metoder som HLR, samt med hjärtstartare. I våra HLR Kurser kommer vi erbjuda er möjligheten att öva HLR på verklighetstrogna dockor. Naturligtvis följer vår HLR Kurs HLR-rådets riktlinjer. Välj HLR-Gruppen för en professionell HLR Kurs!

HLR-Gruppens HLR Kurser har bland annat hjälpt personer inom följande branscher

  • Vårdcentraler, kliniker, sjukhus och diverse mottagningar
  • Idrottsplatser, flygplatser, föreningar, simhallar, fritidsgårdar och sporthallar
  • Publika platser som butiker, restauranger, olika arenor, köpcentrum, gallerior och även tågstationer
  • Erbjudit HLR Kurs för team på deras kontor och lokaler
  • Hållit HLR Kurs inom diverse industrier som till exempel byggindustrin
HLR utbildning
HLR gruppen hjärta

Gå kursen HLR med hjärtstartare

Vi på HLR gruppen erbjuder många olika typer av utbildningar inriktade mot HLR för både vuxna och barn. Vi har en specifik utbildning som riktar sig till framförallt vuxna där vi också lär ut hur en hjärtstartare fungerar och hur den bör användas. I kursen går vi igenom information om hjärtstartare, demonstrationer och situationsanpassade övningar. Utbildningen är 3 timmar lång och det är verkligen en utbildning som alla bör gå.

Utbildningen passar alla målgrupper och anpassas efter era förutsättningar på plats.

  • Utbildningen är på 3h
  • Passar alla målgrupper
  • Utbildning i HLR
  • Stabilt sidoläge och luftvägstopp.
  • information och övning med hjärtstartare.

Innehållet i HLR-Gruppens HLR Kurser (olika beroende på utbildning):

Det rätta sättet att larma
Kunskapen kring andningen och medvetande
Att placera en vuxen i stabilt sidoläge
Utföra hjärt- lungräddning
Kunskaper och åtgärder kring luftvägsstopp
Information och övning med hjärtstartare
Att planera rätt och organisera vid en olycksplats
L-ABC
Första hjälpen
Stoppa blödningar, brännskador, elolyckor, fallolyckor, och nack och ryggskador.

HLR Utbildning kompressioner

För dig som ska gå HLR Kurs hos oss

För att få våra kunder att spara tid och pengar, samt för att göra det lättillgängligt för att fler ska kunna gå en HLR Kurs, så ser vi på HLR-Gruppen till att komma till era lokaler och utbilda er med våra HLR Kurser på plats. För att kunna utföra vår HLR Kurs i Stockholm på bästa sätt bör lokalen vara rimligt stor så att max 12 personer kan få plats, och att dessa får ett gott utrymme för att kunna öva på varsin docka med eventuell hjärtstartare (gäller för de kurser där hjärtstartare är med). Att öva på en docka skapar inte bara en mer realistisk situation, utan förser även utövaren med godare förberedelser och kunskaper när det inträffar på riktigt.

Vår HLR Kurs i Stockholm är en livsviktig investering, där du kommer att lära dig förmågan att kunna rädda liv i akuta situationer, i alla olika omständigheter. Kontakta HLR-Gruppen idag för att gå vår HLR Kurs, eller om du har några funderingar om hur HLR-Gruppen arbetar.