Köpa hjärtstartare

-

 

Köpa hjärtstartare


Behöver du köpa hjärtstartare har du kommit helt rätt. Vi säljer bland annat Philips och Lifepak hjärtstartare som är en av världens mest sålda hjärtstartare och är väldigt användarvänlig, har långa batteritider och är näst intill underhållsfria.

Dessutom gör Philips hjärtstartare dagligen självtester och piper om man skulle behöva byta batterier, plus att Philips hjärtstartare har upp till 8år garanti beroende på modell. Vi på HLR gruppen erbjuder er att köpa hjärtstartare från oss och är ni inte erfarna i hur de används kan ni komplettera ert köp med att  gå en av våra utbildningar.

Att veta vilken hjärtstartare man ska köpa kan vara en svår uppgift. Det finns många olika alternativ att välja mellan och priserna kan skilja markant mellan olika modeller och märken. Vi på HLR Gruppen har valt att erbjuda hjärtstartare från Philips och Lifepak som håller mycket hög kvalitet och är pålitliga när det verkligen gäller.

Det ska vara tryggt att köpa hjärtstartare av hög kvalité. Därför har vi valt att enbart sälja beprövade och kvalitativa hjärtstartare. Se de modeller vi säljer nedan.

Utbildning med hjärtstartare

De hjärtstartare vi erbjuder

 

Philips heartstart hs1 hjärtstartare

Hjärtstartare Heartstart HS1

Detta ingår:
 • 1st Philips HS1 (Levereras klar för användning) 8 års garanti
 • 1st Batteri (4års kapacitet)
 • 1st Elektrodkasset (2års hållbarhetstid)
 • 1st Philips väska till hjärtstartaren
 • 1st Manual
 • 1st Första hjälpen väska
 • 1st Skylt defibrillator ink väggfäste för skylt

hjärtstartare Lifepak wifi cr2

Hjärtstartare lifepak CR2 WIFI

Vår senaste hjärtstartare med följande egenskaper:

 • Uppkopplad via Wi-fi för snabb insats
 • 8 års garanti
 • IP-55 klassning som klarar fukt och damm
 • HLR-vägledning med metronom
 • Möjlighet till två olika språk
 • Quik-step elektroder
 • Automatiskt eskalerande strömförsörjning
Philips hjärtstartare frx

Hjärtstartare Heartstart FRX

Detta ingår:
 • 1st Philips FRX (Levereras klar för användning) 8 års garanti
 • 1st Batteri (4års kapacitet)
 • 1st Elektrodkassett (2års hållbarhetstid)
 • 1st Philips väska till hjärtstartaren
 • 1st Manual
 • 1st Första hjälpen väska
 • 1st Skylt defibrillator ink väggfäste för skylt

Livschanserna ökar med 70%

Används en hjärtstartare inom 3 minuter efter ett hjärtstopp så ökar sannolikheten att överleva till 70%

-

Gör man bara HLR dvs bara kompressioner och inblåsningar dvs, inte har tillgång till hjärtstartare så är överlevnads procenten 5-7 % men gör man både HLR, dvs kompressioner och inblåsningar, samt använder en hjärtstartare inom 3 min ifrån det bevittnade hjärtstoppet så ökar överevnadsprocenten till 70-75 %

För varje tio minuter som följer efter det så minskar chansen att överleva med 10%. Det är således livsavgörande att så snabbt som möjligt ha tillgång till en hjärtstartare. Det är därför de blir allt mer populära och finns på fler platser.

Dessutom har hjärtstartarna blivit allt mer lätta att använda då många hjärtstartare idag har rösthjälp som går igenom hur hjärtstartare ska användas. Vi erbjuder både uthyrning av hjärtstartare såväl som för ni som vill köpa hjärtstartare.

Vill du veta mer om hur en hjärtstartare fungerar och om ni behöver en så är Ni alltid välkomna att kontakta oss.

Varför ska man köpa en hjärtstartare?

En hjärtstartare är ett livsviktigt verktyg om ett hjärtstopp skulle inträffa

-

Hjärtstartare på offentliga platser, gym, kontor och simhallar blir allt vanligare. Men det är dock massiv med offentliga och privata platser och miljöer där avsaknaden av hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död när ett hjärtsstop inträffar. Se därför till att investera i och köpa en hjärtstartare du också! Vet du inte om hur den fungerar så erbjuder vi också utbildningar med fokus på HLR och hur man använder en hjärtstartare.

Vi rekommenderar att hjärtstartare bör finnas i offentliga platser, kontor, simhallar gym och bostadsrättsföreningar, men även för de som vill känna sig extra säkra med vetskapen att de har ett verktyg tillgodo om ett hjärtstillestånd uppstår.

Vi följer branchrådet för hjärtstartare 

BFHS är branschrådet för hjärtstartare i Sverige. HLR-gruppen är självklart medlemmar och följer rådets rekommendationer. Läs mer på bfhs.se

Vill du veta mer om hur en hjärtstartare fungerar och om ni behöver en så är ni alltid välkomna att kontakta oss.

HLR gruppen hjärta
HLR gruppen hjärta

Hjärtstartarförsäkring

Säkerhet och trygghet är något vi alla strävar efter, både för oss själva och för de vi bryr oss om. En plötslig händelse kan snabbt förändra situationen och i dessa fall kan varje sekund vara avgörande. Därför vill vi presentera hjärtstartarförsäkringen - en livlina som hjälper till att rädda liv.


 

Hjärtstartarförsäkringen är framtagen av Branschrådet för Hjärtstartare i Sverige (BFHS) och försäkringsförmdelare Artic och erbjuder trygghet för hjärtstartarens ägare. Försäkringen ersätter skador som stöld, sabotage, tappskador eller åsknedslag. Efter ett hjärtstopp behöver hjärtstartaren återställas, vilket även det täcks av försäkringen - utan självrisk. Det innebär att risken och osäkerheten minskar för att placera hjärtstartaren på en tillgänglig plats i samhället, vilket ökar chansen att fler liv kan räddas​.

Försäkringen ersätter

 • Stöld

 • Sabotage

 • Återställning

 • Tappskador

 • Åsknedslag 

 • Försäkringen gäller även om ni placerar hjärtstartaren utomhus eller på offentlig plats (om den sitter i ett larmat skåp)

När du köper en hjärtstartare av HLR-Gruppen som är en godkänd återförsäljare ingår en 1-årig hjärtstartarförsäkring i köpet. Innan denna försäkring löper ut kommer du erbjudas att fortsätta med försäkringen årsvis upp till 8 år. Detta kan vara extra fördelaktigt eftersom självrisken i en företags- eller fastighetsförsäkring kan vara hög, och kanske inte alltid är till hjälp vid ett skadetillfälle för en hjärtstartare​.

Pris på hjärtstartarförsäkringen

Vi bjuder på första året, år 2 kostar försäkringen 195kr, för mer info om pris kontakta försäkringsförmedlare Arctic.

Försäkringen registreras på BFHS hemsida, och inom tre veckor får du ditt försäkringsbevis.

Gå kursen Vuxen HLR med hjärtstartare

Vi på HLR gruppen erbjuder många olika typer av utbildningar inriktade mot HLR för både vuxna och barn. Vi har en specifik utbildning som riktar sig till framförallt vuxna där vi också lär ut hur en hjärtstartare fungerar och hur den bör användas. I kursen går vi igenom information om hjärtstartare, demonstrationer och situationsanpassade övningar. Utbildningen är 3 timmar lång och det är verkligen en utbildning som alla bör gå.

Utbildningen passar alla målgrupper, men kan vara särkilt lämpad för:

 • Anställd personal i olika sportanläggningar
 • Personal på simhall
 • Säkerhetsvakter
 • Räddningspersonal som brandmän, ambulanser och militär

Så här använder du en hjärtstartare

De hjärtstartare eller defibrillatorer som finns ute på offentliga ställen, alltså utanför vårdinrättningar, är utformade för att vem som helst ska kunna använda den. Självklart kan användarvänligheten skilja mellan olika modeller, men som regel är hjärtstartare du köper utrustade med röstguidning och ibland även illustrationer för att en person utan utbildning ska kunna hantera maskinen. Det handlar ju trots allt om liv och död.

Hjärtstartaren analyserar och startar om hjärtat

När du sätter elektroderna på en persons bröst analyserar maskinen hjärtverksamheten. Hjärtstartaren bedömer om en elstöt behövs och talar om detta för dig. Ska elstötar ges, guidar maskinen dig igenom hela processen. Du följer helt enkelt instruktionerna från maskinen. Det enda steget du tar utan guidning är att starta maskinen och sätta fast elektroderna. 

Bättre att göra något

Även om du inte är utbildad i hur du hanterar en hjärtstartare eller har gått en HLR-utbildning är det alltid bättre att göra något än inget alls. Det räddar liv! 

Du ska alltid påbörja en hjärt-lungräddning och ringa 112 innan du börjar använda en hjärtstartare. Så fort du gjort det startar du defibrillatorn och sätter fast elektroderna på den drabbade personens bröstkorg. Hjärtstartaren kan då analysera vad nästa steg bör vara och kommer att ge dig en rekommendation om elstöt eller fortsatt hjärt-lungräddning. 

HLR gruppen hjärta

Vanliga frågor om att köpa hjärtstartare